Стегнатият и плосък корем спестява на самочувствието всеки проблем!

Публикувано 2014-01-01 13:53:30
Категории Диети и Отслабване

Стегнатият и плосък корем спестява на самочувствието всеки проблем!
Коя уважаваща себе си дама не мечтае за стегнат корем с изящни извивки, подчертаващи най-силното й оръжие на арената на любовта – нейната фигура? Кой активно поддържащ здравето и външния си вид мъж не се стреми към релефна и лишена от подкожни мазнини преса? Устремът към ‘коремно’ съвършенство е присъщ на човешката природа, но в никакъв случай не може да се превърне в реалност без полагане на физически усилия, постоянство и правилен избор на балансиран хранителен режим. Е, спрете да разчитате на празничното мото „По Коледа стават чудеса!” и кротко да очаквате вълшебна пръчица да извае коремната Ви област! Вместо това внимателно се вслушайте в изброените топ-съвети за оформяне на стегнато коремче и нека стройната фигура не бъде повече мираж за Вас!
Може би няма да Ви изненада фактът, че един от основните врагове на изваяния корем е стресът! Наясно сме, че при съвременния динамичен начин на живот избягването на стресови ситуации е ‘мисията невъзможна”, но си струват усилията поне да опитаме ‘да забавим темпото’ в името на здравето и красотата, нали! Научно доказана е пряката зависимост между стила на живот и натрупването на излишни подкожни мазнини в коремната област. Именно в моменти на върховно напрежение и попадане в стресови ситуации се задейства механизмът на отделяне на кортизол – медицинското наименование на хормона на стреса. Преживяването на негативни емоции активира неговото отделяне, а междувременно чувството за апетит стремително се засилва. Необходимостта ни да протягаме ръка към сладки, мазни и тежки за усвояване храни застрашително се увеличава, от което със сигурност страда както духът, така и тялото ни. Дайте обет пред самите себе си през Новата година да не бъдете така склонни към тревожност и напрежение, и се отдайте на своето здравословно вдъхновение! Задължителен елемент от формулата на успеха във всяко едно начинание е винаги да намираме време за отпускане и релакс. Да се тревожите излишно е лукс, който директно рефлектира върху здравето и красотата Ви. Дръжте стреса и напрежението далеч от крепостта на своето здраве, за да стои кортизолът настрана от апетитната област на Вашето коремче!
Колкото и да не ни се иска да признаем, коремът проявява една от най-упоритите склонности към напълняване сред всички останали части от човешкото тяло. Неговата мускулатура е твърде ленива и търпи слабо натоварване при изпълняване на ежедневните ни задължения. Завидният слой кожа със защитна функция също благоприятства за нежелано складиране на мазнини. Ето защо балансираното хранене е мощен съюзник както в борбата за крепко здраве, така и за извоюване на мечтаната визия. Не преяждайте, контролирайте постъпващата в тялото Ви храна – то е най-съвъшеният храм, в който чрез упоритост всяка молитва може да се превърне в реалност. Престрашете се да изключите от дневното си меню съдържащите висок калориен товар храни и ги заменете с по-леки за усвояване от организма. В никакъв случай не пропускайте хранене, защото това се възприема от организма като ясен сигнал за ‘реорганизация’ – постъпилата храна бива моментално складирана за евентуална нова „гладна стачка” от Ваша страна. Гладуването е онзи коварен бумеранг, който препрограмира храносмилателните процеси и ги запраща със страшна сила по най-уязвимите местенца от човешкото тяло, а сред тях челна позиция заема коремът! Не пренебрегвайте и процеса на дъвчене! Превърнете го в истински ритуал на наслада и започнете преработването на храната още от устната кухина. Това няма да изисква никакви усилия, а в знак на благодарност организмът Ви ще усвоява приетата храна по-лесно и бързо. Забавеното дъвчене стимулира усещането за ситост и предотвратява неприятното подуване на стомаха от вечното похапване на крак.
Превърнете пиенето на вода в задължителен елемент от своето ежедневие. По този начин метаболизмът ще се активизира, а тялото Ви ефективно ще се пречиства от токсини. Нека поглъщането на 1-1,5 литра вода на ден бъде неизменна част от Вашата формула за здраве и стройна фигура.
Алкохолните напитки обаче не фигурират в категорията ‘Съюзници за оформяне на стегнат корем”. Те притежават висока калоричност и в никакъв случай не бива да бъдат комбинирани с въглехидратни храни. В умерени дози приемът на вино и бира може да направи изключение, поради доказаните полезни свойства на тези напитки.
Чувствително намалете захарта в съдържанието на своето меню, защото стимулираното от нея производство на инсулин забавя метаболизма. От този факт определено би пострадал видът на корема, нали!
Движението, тренировката и разходките са задължителен елемент от тайната за стегнат корем. Коремните преси, вдигането на тежести, изкачването на стълби са перфектният метод за свиване и разпускане на коремната област, без които тя никога не би придобила мечтания от нас вид. Проблемните зони са натоварени, окисляването на тъканите е подобрено, а извайването на плочки вече ни се струва постижимо! Някои от най-опитните специалисти в областта на фитнес-културата препоръчват 10% от изпълняваните в залата или у дома упражнения да бъдат посветени на коремните мускули. По този начин си гарантираме плосък и красив корем без да обсебваме тялото с извайване на плочки.
За финал на деня никога не избирайте сложни за преработване храни, съдържащи твърде много съставки. Внимателно подбрани зеленчуци и протеини не застрашават положените през деня усилия за постигане на плосък корем, а посягането към десерт е позволено на обяд.
Нашият закачлив, и в същото време сериозен съвет за стегната коремна преса, е съвсем простичък: „Правете любов!” Научно установено е, че по време на сексуалната активност се гори значително количество калории, което освен щастливи, ни прави и много красиви! Активизира се производството на т.нар. ‘антистрес хормони’, което съдейства за повишаване на настроението, а цялостното ни физическо състояние осезаемо се подобрява.
 
Консумирането на зелен чай ефективно подобрява метаболизма и пречиства тялото от токсини, а изгарянето на мазнини в критични области, каквато е коремът, вече не е само мираж
Овесените трици, папая ензимите, ментата и джинджифилът са мощни съюзници в борбата с неприятното подуване на стомаха! Подобно на папаята, и ананасът съдържа ензима бромелин, който стимулира дейността на цялата храносмилателна система
search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение