Шокиращата истина за целулита!

Публикувано 2014-07-30 21:01:57
Категории Диети и Отслабване

Шокиращата истина за целулита!

Целулитът често е наричан ‘проклятието на жените’, защото толкова много от тях страдат от досадните трапчинки на портокаловата кожа и от мастните натрупвания в областта на бедрата, дупето и талията. За съжаление твърде много жени инвестират умопомрачителни суми в неефективни методи на лечение и в безполезни продукти.
Проблемът се крие във факта, че жените не са напълно наясно с това какво всъщност представлява целулитът, и следователно е невъзможно да знаят как да се борят с него. Безкрайните усилия, които те полагат в борбата с излишните килограми и телесните мазнини, както и за дермално лечение, често за абсолютно безрезултатни. Целулитът е термин, въведен в европейските салони за красота и в спа-центровете в края на 60-те години, за да опише външния вид на кожата с трапчинки, често забелязвана по бедрата и задните части на много жени.
‘Целулитът не е проблем на затлъстяването, а на кожата. Той няма нищо общо с килограмите ви или с теглото, което губите’, твърди холивудският дерматолог Хауърд Мурад, автор на ‘The Cellulite Solution’.
За всеобщо съжаление всички антицелулитни кремове на света няма да ни помогнат да премахнем тези досадни вдлъбнатини, както няма да го направи и липосукцията, просто защото технически не съществува такова нещо като ‘целулит’!
Не съществува реална разлика между целулитните и обикновените мазнини. Практически всички гъби, кремове и всякакви многообещаващи уреди, предназначени да ‘разтопят’ целулита, могат единствено да олекотят портфейла ни. Всъщност целулитът е причинен от вид мускулна атрофия – състояние, което възниква, когато слоят на мускулите стане слаб, неконцентриран и започне да се отделя от кожата, което прави непривлекателните мастни натрупвания видими с просто око. Въпреки всичко това, съществува начин да се обърне развитието на мускулната атрофия и досадният целулит да бъде прогонен далеч от нас!
Тук са петте критични точки относно целулита, по които трябва да сме подготвени:
1.    Не можете да се отървете от целулита с лосиони: Спрете да ги ползвате! Толкова е просто. Има десетки видове антицелулитни кремове на пазара, но дали реално действат? Всъщност има вероятност те дори да влошат положението. Дори и скъпоструващи кремове оказват един единствен ефект върху нас – изпразнени джобове. Вдлъбнатините, причинени от целулита, са повърхностният резултат от проблем, протичащ под повърхността на кожата, следователно в случая кремовете са безполезни.
2.    Медицинските СПА-процедури не винаги са ефективни, а понякога могат дори да бъдат опасни: Докладите на Центъра по храните и здравните медикаменти (FDA, Food and Drug Administration) показват, че медицинските спа-процедури, предназначени да редуцират целулита, всъщност са стресирали и трайно са наранили здравето на множество жени.
3.    Целулитът не е генетична обремененост, т.е. Вие можете да се отървете от него: Независимо какво са ви казвали досега, целулитът не е проблем, който сте наследили от родителите си, и повече не е нужно да се примирявате с него като с лоша карма. Вярвайки на тези недостоверни твърдения, вие само ще се отдалечавате от предприемането на истински важна крачка към справянето с целулита.
4.    Можете да се отървете от целулита на всяка възраст: Целулитът е проблем, свързан с мускулите, следователно няма значение кога ще го забележите или на каква възраст, за да се справите с него. Прости движения, насочени към мускулите в зоните на целулита, ще съдействат за сбогуване с този неприятен проблем. Движенията не са енергични и прекалено напрягащи тялото и може да бъдат изпълнявани от жени на различни нива във фитнес заниманията.
5.    Единственият начин да се отървете от целулита е със специфични движения, насочени конкретно към долната част на тялото: Движенията са уникални и са насочени пряко към мускулите в зоните на целулита. Те се фокусират върху повдигане, тонизиране и оформяне на мускулните слоеве – процеси, които тласкат въпросните слоеве в посока към кожата и успешно се борят с непривлекателния й ‘портокалов’ вид. И запомнете – целулитът няма нищо общо с необходимостта от загуба на тегло. Често можем да видим и слаби момичета, които страдат от този проблем.
Има огромна разлика между нормалните упражнения при тренировки и упражненията, които се борят с целулита. Джоуи Атлас, който притежава две дипломи по физиология на физическите упражнения, и е работил в продължение на 23 години с жени от повече от 193 страни с цел намаляване на целулита, е разработил перфектната програма за справяне с този проблем. Тя се нарича ‘Истината за целулита’ (‘The Truth About Cellulite’). Структурирана е около 3 принципа:
1.    Защо имате целулит и какво представлява той
2.    Какво влошава целулита
3.    Единственият доказан начин да се отървете от него
Всички ние имаме по 90 индивидуални мускула от кръста до глезените! Именно със споменатата програма се създава умение за натоварване на всеки един от тях – с прости, леки движения, които могат да се практикуват в уюта на собствения дом. Дава се детайлна информация за същността на целулита и се предоставят ефективни методи за обръщане процеса на мускулната атрофия, като по този начин се премахва основната причина за появата на целулит. С постоянство и правилно практикуване на конкретни упражнения става напълно възможно да се сдобием със стегнатото и секси тяло, което винаги сме заслужавали!

search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение