Нека мястото на водата не бъде по бедрата!

Публикувано 2014-01-15 21:39:50
Категории Диети и Отслабване

Нека мястото на водата не бъде по бедрата!
Човешкият организъм проявява една особено досадна склонност – да задържа вода. Тази ‘водна задръжка’ коства твърде висока цена на нашето самочувствие, нали? Чувстваме се подути и тежки, а в действителност тялото ни не е претърпяло драстични промени. Самият факт, че във всеки от нас ‘циркулират’ цели 70% вода, трябва да е достатъчно убедителен, за да насочи вниманието ни към ‘течността на живота’ – Нейно Величество Водата!
Когато повеждаме борба с водното тегло е добре да имаме в предвид, че трябва да се стремим към баланс, а не към агресивно поведение спрямо тази неотменна обитателка на нашето тяло. Процентното й съдържание само в мускулите е 75%, а в мастните клетки – 50%. Внушително, нали? Наложете си промяна в отношението към хранителния Ви режим, а не към прекомерната концентрация на водно съдържание в организма. Именно с неправилния избор на своето ежедневно меню човек сам допринася за водното задържане, което тялото предприема, за да балансира състоянието си. Вероятно всички сме наясно, че трябва да държим погледа и ръцете си далеч от храните с високо съдържание на сол и захар, както и да не допускаме липса на витамините от В-група. Именно на хранителните продукти, върху чиито етикети е обозначено високо съдържание на натрий (сол), трябва да бъде наложена забрана за достъп до нашата трапеза. Солта е основният виновник за нежеланото задържане на вода в организма и категоричен враг на стремежа ни да поддържаме стройна и лека фигура.
Не бихме сгрешили, ако си създадем навик да обезсоляваме любимото бяло сирене, както и да задраскаме колбасите, чипса и солените ядки от списъка си за пазар!
Да не униваме заради мрачната мисъл, че в стремежа си да се освободим от задържаната течност, ще се наложи да обявим гладна стачка. В никакъв случай! Съществува цял ‘боен отряд’ от храни за борба със задържаната в организма вода, и той е изцяло на наше разположение! Първенци в тази нелека категория са зелето, морковите, зелената салата, артишокът, краставиците, доматите и симпатичното и много полезно аспержи. През летния сезон в битката със задържаната вода активно се включва и сочната диня, солидно подкрепена от любимата на всички ни закуска – овесените ядки! Диуретичният ефект на артишока, както и високото съдържание на калций, магнезий, калий, фосфор, желязо, цианин и фибри, превръщат този природен дар в пръв приятел на бъбречната, чернодробната и стомашната дейност. Минималното количество калории, букетът от витамини, минерали и незаменими хранителни вещества превръщат тези вкусни храни в мощен имуностимулатор и истинска природна ‘горелка’ за излишните килограми и подкожни мазнини.
Богато разнообразие от висококачествени хранителни суплементи и здравословни храни също взема участие в борбата с този наболял за съвременния човек проблем. Ключови техни съставки са зеленият чай, копривата, червената боровинка, хвойната, глухарчето, чесънът, а все по-успешно за тази цел се прилагат и ябълковият оцет, целината, магданозът и копърът.
За да бъдат истински ефективни усилията ни да се освободим от излишната течност в организма си, трябва и да сме готови да се поизпотим! Кардио упражненията са перфектният метод на нашата воля да предизвика тялото да отделя пот, а междувременно целият организъм със задоволство се освобождава от задържаната вода. Със сигурност ще подпомогнем активизирането на процеса с редовно тичане, каране на колело или интензивно ходене в парка. Движението несъмнено е един от най-силните съюзници в отстраняването на водното тегло. В никакъв случай обаче не трябва да изпадаме в крайност и да обявяваме война на прозрачната течност като ключов компонент от хранителния си режим! Пийте поне по 1,5-2 литра дневно, за да поддържате баланса в био-химическите процеси на своя организъм! Водата знае най-преките и сигурни пътища към извора на човешкото здраве! Доверете й се!
 
Допустимият максимум за прием на течности е строго индивидуален, за което е препоръчително да се консултираме със здравен специалист
По време на бременност проблемът със задържането на вода е особено характерен, което се дължи на хормонални изменения
Бедрата, лицето, ръцете са особено склонни към видимо подуване, вследствие на прекомерно задържане на вода в организма
search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение