Лептин – Хормонът-кошмар за излишните килограми

Публикувано 2014-03-13 14:01:37
Категории Диети и Отслабване

Лептин – Хормонът-кошмар за излишните килограми
Изгаряш мазнини, докато спиш? Разбери как да активираш хормона, отговарящ за изгарянето на мазнини, още тази нощ!
Зареди с гориво своя фет-бърнинг механизъм, при това докато спиш! Актуално изследване направи взривяващо разкритие относно метод, който в момента хиляди жени прилагат, за да стимулират мощно процеса на изгаряне на мазнини, като просто активират един малко познат хормон.
Проф. Джон Барбън от Университета във Флорида разкрива как можете да активирате този хормон още днес и буквално да облекчите гардероба си с няколко размера в рамките на два месеца! Специалистът също така предлага стратегия, с която да хапвате храните, които най-силно Ви изкушават (Уау!), и въпреки това да се наслаждавате на тънка талия
Разкрийте същата живототрансформираща информация, която проф. Барбън е споделил с хиляди жени по света, и се сдобийте бързо и лесно с тялото, за което винаги Сте мечтали!
Всъщност още през 1996 г. университетският преподавател Джефри Фрийдмън прави шокиращото разкритие, че причината за затлъстяване се крие по-скоро в състоянието на хормоналния статус, отколкото в типичната за човека лакомия. Той открива наличието на един ключов хормон, който играе решаваща роля за регулацията на апетита и работата на метаболизма – т.нар. лептин. Години по-късно се установява съществуването на редица хормони, които директно влияят върху нашите хранителни навици. От една страна това са вече споменатият лептин и меланоцит (стимулиращ хормон алфа-МСХ), които потискат чувството на апетит, а от друга – канабоиди, невропептид Y, анандамид и грелин, които пък стимулират необходимостта от хранене.
Още в началото на тази презентация трябва да уточним, че съдържащата се в нея информация, е изцяло насочена към вниманието на дамите. Ако целта Ви е бързо стягане на основните проблемни зони, като бедра, корем и дупе, то действително експертът в сферата на храненето, биологията и физиологията, е точният съюзник! Отдаването на целия му професионален живот на наболели теми като загуба на излишни килограми и специфики на човешкото тяло е повече от очевадно. Ще бъде отговорено на въпроса Ви ‘Защо винаги е било толкова по-трудно за една жена да редуцира теглото си и да задържи постигнатите резултатите, отколкото за един мъж?’ Проф. Барбън може да се похвали с хиляди действителни истории на реални жени, които постигат смайващи резултати в преследването на перфектната си физическа форма! Повече от убедени сме, че първата Ви реакция е да заявите, че сте чували и пробвали всевъзможни варианти за постигането на заветната цел, но спортно-здравният експерт искрено гарантира, че разбраното наистина ще Ви изуми и няма да напомня на нищо, изпробвано досега!
Проф. Барбън осъществява значителни по мащаб проучвания относно спецификите на женския метаболизъм и достига до шокираща с простотата си истина, която веднага осъзнава, че ще промени завинаги теориите за женския метаболизъм. В основата на неговата нестихваща необходимост да посвети съществена част от работата си именно на тази тема стои една от най-важните жени в живота му – неговата сестра Лиса. Когато се обръща към него за съвет относно премахването на излишните килограми, Джон всъщност получава ключовия тласък за задълбочено изучаване на тази проблемна тема. Отговорите, валидни в случая със силния пол обаче, се оказват твърде неприложими спрямо жените. Налага се да бъде намерен бърз изход от извинения като ‘лоши’ гени, какъвто е случаят с тяхното семейство, защото възникването на лични и служебни проблеми, следствие на занижено самочувствие, е повече от застрашително! Затрудненията със свалянето на килограми за всяка жена са силно катализирани след раждане, когато нерядко се развива и следродилна депресия. Не можете да отречете, че огромен процент от причините за нейното възникване се състои в безсилието пред наедрялата фигура, надничаща от огледалото, нали? 
Е, след близо две години на детайлно изследване и анализиране на съществуващата до този момент литература, отговорът на всички дамски тревоги, свързани с излишните килограми, е налице! Благодарение на постигнатата физическа трансформация, се наблюдава и смайваща промяна в личния живот на всеки човек, нали!
Още през 90-те години учени са установили неразривната връзка между добрата работа на човешкия метаболизъм и един основен хормон. Този хормон отговаря на 100% за нормалния процес на изгаряне на подкожни мазнини и носи наименованието ‘лептин’.
Нека обясним накратко как точно работи лептинът! 
Високите нива на този хормон ускоряват метаболизма и подават на Вашето тяло сигнали за изгаряне на мазнини. Респективно, заниженият лептин е сигурна предпоставка за ленив метаболизъм, като успоредно с това изпраща сигнали за складиране на мазнини. Един от най-смайващите факти, до които учените са достигнали е, че женското тяло съдържа двойно по-голямо количество от горящия мазнини хормон в сравнение с мъжете. За наша изненада обаче е установено, че дамите могат да бъдат до три пъти по-трудно реагиращи на сигналите, изпращани от лептина, отколкото мъжете. Оказва се, че дори притежавайки двойно по-високи нива лептин в тялото си в сравнение с представителите на силния пол, жените просто не използват този потенциал. Тази специфика е позната в спортно-здравните среди като лептинова резистентност. Нейното нелицеприятно изражение се състои в меката, отпусната, набраздена кожа по проблемните зони. Всъщност лептиновата резистентност е един от общо двата негативни фактора, блокиращи способността на хормона да изгаря мазнини. 
Вторият фактор се състои в това, че когато една жена е подложена на диета, нивата на лептин в тялото й намаляват двойно, както и с два пъти по-голяма скорост, в сравнение със случаите при мъже, подложени на хранителен режим. Или по-просто казано – когато лептиновите нива са рязко намалени, метаболизмът буквално ‘удря спирачки’. Трупането на излишни килограми затруднява чувствителността на мозъка към сигналите на лептина, което пък блокира неговата функция. Това води до по-трудно засищане и съответно – до консумация на по-големи количества храна. Последствията са повече от ясни – наднормено тегло.
‘Йо-йо’ ефектът също се обяснява с този процес – след рязко отслабване и преустановяване на диетата метаболизмът забавя своето темпо дори повече отколкото преди началото на хранителния режим. Стигаме до извода, че човешката еволюция е превърнала загубата на тегло в много по-трудна задача за жените, отколкото за мъжете. Това се дължи на затруднените сигнали, изпращани от лептина, поради функциите на женското тяло да износва и подхранва нов човешки живот. То е склонно да съхранява подкожна мазнина, за да набави необходимата за нормалното развитие на плода енергия и топлина. 
На моменти твоето тяло сякаш остава напълно безразлично към мечтите ти за стегната и привлекателна фигура, нали? Но нека ние не оставаме безразлични към факта, че жената притежава двойно по-голям потенциал за горене на мазнини от мъжа! Единственият проблем е, че той не се използва пълноценно и остава неоползотворен. Този ключов хормон трябва да бъде привлечен за Ваш съюзник, а не да му се гледа с недоверие и всичко да се приписва на лошото генетично наследство. В тази връзка термин от особено значение е ‘metabolic override’ – т.нар. ‘преодоляване на метаболизма’.
Нека всъщност надникнем в самия произход на названието ‘лептин’! То произтича от старогръцката дума ‘лептос’ – слаб, тънък. Този пептиден хормон заема ключово място в регулирането на приема и разхода на енергия в организма на всеки човек, като успоредно с това отговаря и за усещането за апетит. Лептинът понижава това досадно чувство и повишава телесната температура, което налага по-голям разход на енергия. Попадналият в кръвния поток хормон бива транспортиран до хипоталамуса (част от мозъка), където изпраща сигнали към центъра за усещане на ситост и удоволствие. 
Нека никога повече не бъдем склонни да обвиняваме хората с очевадни проблеми с килограмите за тяхната лакомия и слаба воля! Но в никакъв случай не бива и да ги  обявяваме за жертва на лошите гени. Възможно най-правилното решение в такъв случай е да се информираме адекватно относно незаменимите функции на ключовия хормон лептин. 
Нека преговорим! Този естествен регулатор на излишните килограми е способен да:
 
стимулира секрецията на важни репродуктивни хормони, какъвто е гонадотропинът – освобождаващ хормон
повишава телесната температура, което стимулира изразходването на по-големи количества енергия
активира действието на друг хормон потискащ апетита – алфа-МСХ;
противодейства на ефектите, породени от невропептид Y (стимулатор на храненето, който се произвежда в червата и хипоталамуса)
противодейства на ефектите на андамида – друг стимулатор на апетита
 
За да бъдете в хармония с естествено съдържащия се в тялото Ви хормон е необходимо да следвате няколко простички правила!
 
Хранете се здравословно и следвайте балансиран хранителен режим! Консумирайте повече риба, рибено и ленено масло, защото съдържащите се в тях омега-3 мастни киселини, стимулират възвръщането на чувствителността към лептина
Консумирайте по-малко захар и захарни изделия, защото тя понижава чувствителността на мозъка към този хормон
Не си позволявайте бавният напредък или неуспехът да Ви обезсърчат! При проява на постоянство нивата на лептин се регулират и влизат в норма, а тялото по-лесно разпознава кога Сте сити
Осигурете си достатъчно количество сън! Доказано е, че лептиновите нива се покачват, когато Сте добре отпочинали и възстановени. При липса на достатъчно сън тялото започва да компенсира недостига на енергия със зачестено усещане за апетит
search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение