Кои са най-полезните свойства на маслото от вечерна иглика?

Публикувано 2016-01-31 18:36:49
Категории Здраве за всички

Кои са най-полезните свойства на маслото от вечерна иглика?

Известно е на всички, че маслото от вечерна иглика има невероятни свойства, но ще се изненадате, когато научите повече за нейното въздействие върху вашия хормонален баланс, кожата, косата и ноктите.

Маслото от вечерна иглика има високо съдържание на есенциални мастни киселини, които осигуряват градивните елементи на клетъчните мембрани и стимулират производството на хормони и хормоноподобни вещества. Незаменимите мастни киселини са необходими за човешкото здраве, но те не могат да бъдат синтезирани самостоятелно в тялото. Точно тези мастни киселини, съдържащи се в маслото от вечерна иглика, играят ключова роля като подобряват мозъчната функция, както и насърчават растежа и развитието на клетките.

Вашето тяло се нуждае от здравословен баланс на незаменими мастни киселини като омега-6 и омега-9, намиращи се в маслото от вечерна иглика, и омега-3, които може да бъдат открити в рибеното масло. Консумирането на мазнини забавя абсорбацията на хранителни вещества, което означава, че при прием на мастни киселини, вие ще бъдете сити по-дълго време, което от своя страна ще е предпоставка за отслабване.

 

 

Кои са най-големите ползи от маслото от вечерна иглика?

 

Хормонален баланс – маслото от вечерна иглика може да контролира ПМС при жените, поради високото съдържание на незаменими мастни киселини. Тези мастни киселини създават благоприятна хормонална среда, което ще ви помогне да балансирате хормоните си. Препоръчваме приема на 1500мг., считано от първия ден на меструалния цикъл до началото на овулация.

 

Акне – хормоналният дисбаланс може да доведе до появата на акне при тийнейджъри и възрастни, но мнозина от нас не осъзнават, че акнето може да се лекува по естествен път. За се лекува хормонално акне, първо трябва да се справите с хормоналния дисбаланс в тялото. Маслото от вечерна иглика може да помогне при регулирането на нивата на хормоните и да премахне акнето. За да успеете да преборите този проблем, може да приемате 1-2 капсули масло от вечерна иглика дневно. Това ще подпомогне лечебния процес и ще подобри качеството на кожата ви.

 

Косопад – това е често срещан проблем и при двата пола, а от своя страна той може да бъде лесно избегнат и излекуван по естествен начин. Косопадът е хормонално заболяване, което се лекува натурално с помощта на мастни киселини Омега-6, съдържащи се в маслото от вечерна иглика. Опитайте да приемате 500мг. масло от вечерна иглика дневно и резултатите ще дойдат до 6 седмици.

 

Кожни проблеми – маслото от вечерна иглика е доказало своята способност да лекува и предпазва кожата от екземи и други кожни заболявания. То помага при проблеми, свързани с функционалните промени в тъканите на кожата, като зачервявания, твърдост, грапавост и износване. Един от много често срещаните проблеми е псориазисът, който възниква когато кожните клетки загиват твърде бързо и се образуват бели петна по кожата. Причината за появата му е хормоналния дисбаланс в тялото и затрудненото синтезиране на белтъци. Маслото от вечерна иглика ще помогне на тялото да възстанови хормоналните нива и ще подобри храносмилането.

 

 

Каква е препоръчителната доза на масло от вечерна иглика?

 

Препоръчителната доза варира спрямо проблемите, които имате. Дозировка от 500мг-1500мг. дневно е изключително безопасна и полезна за всеки един човек, страдащ от хормонални проблеми. Ние препоръчваме приемането на 1500мг. дневно, в продължение на 30дни, за да имате осезателен ефект върху хормоналния баланс в тялото.

search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение