Кардио упражненията – Безотказни спирачки за наднорменото тегло

Публикувано 2013-10-07 14:58:23
Категории Диети и Отслабване

Кардио упражненията – Безотказни спирачки за наднорменото тегло

С постепенното настъпване на есента у всеки от нас сякаш назрява молбата на нашия организъм за допълнителна грижа и внимание. Дали чрез избора на пълноценна храна, повече време, отделяно за разходки в парка, или влизане в спортен режим, ние сме длъжни да подходим сериозно към неизбежното чувство на вялост, спад в настроението или дори поява на депресивни състояния.
Включвайки понятието ‘кардио упражнения’ в съдържанието на нашия здравен речник, ние отправяме сериозна закана към подкожните мазнини, наднорменото тегло и вечно тесните дънки! Настоящата статия има за цел да Ви убеди в незаменимото въздействие на този тип упражнения върху човешкото здраве и благосъстояние и поне частично да допринесе да започнете да ги практикувате още днес!
За да постигнем ефект от положените усилия в резултат на избора ни да изпълняваме именно кардио упражнения, ние трябва да бъдем добре информирани относно препоръките за тяхното практикуване. Максимално подходящото време за кардио-тренировка например е сутрин на гладно. Именно в този период на денонощието нивата на глюкоза в кръвта и гликоген в мускулите са най-ниски. През нощта протича интензивно изгаряне на мазнини от мускула в стремежа му да осигури оптимално количество глюкоза на мозъка. С настъпване на утрото пулсът и телесната температура са осезаемо понижени. С изпълняване на какъвто и да е вид кардио активност – каране на колело, кростренажор, тичане или плуване  – сутрин преди закуска, значително се подобрява дейността на метаболизма и този ефект не отслабва през целия ден. Добре е да отделяме време за кардио упражнения не по-рядко от 3 до 5 пъти седмично, като е установено, че между две последователни тренировки не трябва да се състои почивка, превишаваща 48 часа. Както сигурно се досещате, това се дължи на логичния факт, че в противен случай ефектът от последната кардио тренировка се намалява и дори обезсмисля.
Най-практикуваният вид кардио-дейност е тичането. Категорично установена е способността на тази спортна активност да поддържа тялото и организма в оптимална форма, като междувременно с това значително повишава нивата на настроението и тонуса през целия ден. Необходимо е обаче да се има в предвид, че правилното му практикуване включва определена техника на дишане, както и старание за избягване на контузии.
Скачането на въже също е отличен пример за кардио упражнение със силно положително влияние върху нашите тонус и настроение. Освен интензивен и висок разход на калории, скачането ни въздейства на подсъзнателна основа и успешно активира чувството за жизненост и оптимизъм.
В подкрепа на положителния ефект, постиган чрез кардио упражненията, се явява приемът на високоефективни и качествени хранителни суплементи, каквито са тези, съдържащи екстракт от зърната на Зелено кафе, Малинови кетони, Акай Бери, Л-Карнитин, Хром, Конюгирана линолова киселина и екстракт от Гарциния Камбоджа. Научно установена е тяхната способност да активират метаболизма, както и да ускоряват процеса на топене на подкожни мазнини. Някои от тях, като екстрактът от зърната на Зелено кафе и екстрактът от Гарциния Камбоджа ефективно намаляват апетита.
Ако Сте стигнали до края на текста в тази статия без да усещате отегчение или досада, то ние частично сме постигнали целта си! Останалото е във Вашите ръце (и крака) и го осъществете чрез тичане в преливащия от есенни багри парк още сега!
•    Значително подобряват дейността на сърдечно-съдовата система
•    Подобрява се кръвообръщението, което допринася за оптималната мускулна дейност
•    Съдействат за подобряване на мозъчната активност
•    Редуцират се нивата на подкожните мазнини
•    Осезаемо намаляват съпътстващия ежедневието стрес
•    Повишава се общия тонус на тялото и организма

search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение