Какво разбираме под определението „Здравословно отслабване”

Публикувано 2015-06-20 13:14:57
Категории Диети и Отслабване

Какво разбираме под определението „Здравословно отслабване”

Нормално е всеки, който иска да отслабне да гони бързи резултати. Но фактите сочат, че хората, които отслабват постепенно (между 0.500-1.000 кг седмично) запазват килограмите си в дългосрочен план. Здравословния начин на отслабване не е просто „диета” или „тренировъчна програма”. Става въпрос за непрекъснат начин на живот, който включва дългосрочни промени в ежедневните навици свързани с хранене и тренировки.


За да отслабвате трябва да изразходвате повече калории отколкото приемате. Тъй като половин килограм приблизително е равен на 3500 калории, вие трябва да намалите приема им с около 500-1000 калории на ден. Така ще можете да отслабвате с около 0.500-1.000 кг за една седмица.


След като веднъж постигнете желаните килограми чрез здравословни хранителни навици и физическа активност (около 60-90 минути умерена интензивност) през повечето дни от седмицата, е много по-вероятно да поддържате желаните от вас килограми в дългосрочен план.


Отслабването не е лесно и отнема време. Но ако сте готови да започнете ние ще ви помогнем да го постигнете стъпка по стъпка, за да вървите правилно по пътя на здравословния живот.


Регулирането на теглото на първо място води до съществено важни ползи за здравето, като подобряване на кръвното налягане, намаляване на холестерола в кръвта и регулиране на кръвната захар. Но ползите не свършват до тук. Например, проучвания сочат, че тези, които успяват да поддържат свалените килограми отчитат подобрение не само на физическото си здраве, но се усещат и по-тонизирани и енергични. Също така не изпитват, вече болки в ставите, следствие на наднорменото тегло. И не на последно място се чувстват в по-добро настроение.

 

search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение