Диабет или 'Смело напред!' – Ти избираш да бъдеш активен, информиран и за болестта брониран!

Публикувано 2013-11-11 13:08:23
Категории Здраве за всички

Диабет или 'Смело напред!' – Ти избираш да бъдеш активен, информиран и за болестта брониран!
Диабетът е онова застрашително увеличаващо обхвата си заболяване, за което едва ли знаем, че на всеки десети човек в България се налага да се бори с него, а в световен мащаб то заема четвърто място сред болестите, водещи до фатален край. Тези мрачни факти са едва малка част от пълната гама причини, задължаващи ни да отделим време и внимание на захарната болест.
За начало е необходимо да сме запознати с ранните симптоми на заболяването. Както в случай на диабет тип 1, така и при тип 2, те възникват в резултат на високи нива на кръвната захар и на загубата на глюкоза чрез урината. Общи за двата типа диабет оплаквания са свързани с безпричинна и необяснима загуба на тегло, перманентна умора и бързо изтощаване, засилено чувство за апетит, често и силно изразено ожадняване (полидипсия), учестено уриниране, промени в умствено-психичния баланс, затруднения и забавяне в процеса на зарастване на повърхностни рани, склонност към инфекции и др. В своята основна същност с термина ‘диабет’ се обозначават именно онези заболявания, чиято обща клинична изява се проявява в горепосочените форми.
Приети са две основни разграничения на заболяването, приели наименованията инсипиден и захарен диабет. При първия споменат е установено повишение в количеството отделена урина (полиурия), занижена плътност на самата течност и липса на захар в нея. При захарния диабет са установени нарушения във функциите на задстомашната жлеза, и най-вече на ендокринната такава. Нейната дисфункция се характеризира със занижено производство на хормона инсулин. Именно този хормон е от ключово значение за метаболизма на кръвната захар и неговото нормално протичане. При липса на достатъчно производство от този незаменим хормон се създават сериозни затруднения за транспортирането на кръвната захар до клетките на голяма част от органите и тъканите в човешкото тяло.
В усилията за прилагане на ефективно лечение на това заболяване е необходимо да бъдем адекватно информирани относно основните съюзници, участващи в тази нелека битка. Нека представим на Вашето внимание някои от тях.
Научно установено е, че хората, в чиито организъм се наблюдава недостиг на витамин D, са сериозно застрашени от поява и развитие на диабет. Една от основните функции на този ценен витамин е да съдейства за оптималната издръжливост на имунната система, отговорна за клетъчното здраве. Доказано е, че в случай на правилно снабдяване на човешкия организъм с витамин D, се постига ефективно регулиране нивата на кръвната захар и редуциране на множество рискови фактори, свързани с появата на диабет.
Все по-надеждни и задълбочени научни изследвания доказват мощното полезно въздействие на канелата в случай на диабет. Тази ароматна подправка оказва общоукрепващо имунитета действие, ефективно регулира нивата на кръвната захар и подпомага дейността на храносмилателната система. Приемът й е горещо препоръчван на страдащи от диабет, за което съществено допринасят проведени изследвания и експерименти във връзка с ползите от консумирането на канела. Техните резултати недвусмислено установяват по-добри глюкозни показатели при индивиди, подложени на хранителен режим със завишено участие на канела. Индийски представители на научните среди заявяват в заключение на своите дългогодишни проучвания и наблюдения, че ежедневният прием на едва 2 гр. от уханната подправка е способен да намали нивата на кръвната захар с около 30% след проявено постоянство и минаване на поне едномесечен период от време.
Друг надежден съюзник в лечението на коварното заболяване е микроелементът хром. Неговата ключова роля се състои в ефективното контролиране нивата на кръвната захар. Хромът активно участва в производството на ‘глюкозно-толерантния фактор’ и това го превръща в незаменим стимулатор на производството и действието на инсулина в човешкото тяло.
Алфа - липоевата киселина също се нарежда сред ключовите средства за борба с диабета. Освен мощните си антиоксидантни свойства, тя притежава и способността да участа активно в трансформацията на глюкозата (кръвната захар) в енергиен запас. Приемът на алфа - липоева киселина се препоръчва на страдащи от диабет поради доказаната й способност да регулира нивата на кръвната захар.
Е, можем спокойно да отдъхнем в резултат на мащабния набор от природни продукти и базирани на тях хранителни добавки, целящи облекчаване и справяне със симптомите на диабет. Имаме ли подкрепата и съюзничеството на Природата на наша страна, то ние сме в отбора-победител в битката с коварното заболяване! Смело напред!
 
Установено е, че спортната активност, и по-конкретно – бързото ходене и бягането, влияят особено ползотворно върху здравните показатели на хора с диабет
Стремителното покачване на живака в термометрите в резултат на горещото време навън е силно противопоказно за страдащи от диабет, поради нарушения във функционирането на техните потни жлези и в самия процес на потене като цяло. Ето защо е препоръчително за тях да избягват излизане и придвижване в горещите часове на деня
Близо 80% от всички диабетици от тип 2 са с наднормено тегло, като при много от тях се наблюдава честа поява на депресивни настроения, а съчетанието от тези две непривични за здравия индивид състояния създават сериозен риск от поява на диабет
search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение