6 неща, които пречат на отслабването в талията

Публикувано 2015-08-29 13:52:21
Категории Диети и Отслабване

6 неща, които пречат на отслабването в талията

Стремите се да отслабнете, тренирате, храните се добре, но няма резултати? В тази статия ще отговорим на въпроса „Защо не мога да отслабна?” като посочим 6-те най-често срещани грешки.

 

1.Храните се без мазнини – за да отслабнете ефективно, то трябва да започнете да приемате мононенаситени мазнини. Проучванията доказват, че при високомазнинна диета се губят с 1/3 повече килограми, отколкото когато изключите мазнините от диетата. Мазнините ще помогнат на тялото да си набави нужната енергия, която да изразходва по време на тренировка или ежедневните дейности. За да си набавяте нужното количество мазнини, може да прибавяте 1 супена лъжица зехтин или шепа ядки към всяко от храненията.

 

2.Не подбирате правилната храна – простите въглехидрати и допълнителните захари, които вредят на нашата форма и увеличават кръвната захар, се съдържат в изключително големи количества в преработени храни и храни, които купуваме ежедневно. Опитайте се да избегнете т.н. junk food и да включите в диетата си повече фибри. Използвайте пресни зеленчуци и леки меса.

 

3.Прибавете минерали към диетата си – липсата на минерали в храните може сериозно да попречи на отслабването. Магнезий, например, е отговорен за над 300 процеса в нашето тяло и се явява изключително важен минерал, когато става дума за отслабване. С негова помощ, тялото намалява нивата на кръвната захар и подобрява циркулацията на кръвта. Прибавете богати на магнезий храни като банани, зелени храни и боб към диетата си, за да поддържате едно оптимално ниво на минерали в тялото.

 

4.Прекалявате с газираните напитки – газираните напитки са много голям враг на отслабването. Използването на газирани напитки ще намали шансовете на тялото да изгаря мазнини и ще се получи точно обратния ефект – складиране на мазнини. Ако все още не сте готови да изключите газираното от дневния си режим, то поне намалете количеството на половина или изберете такива без захар.

 

5.Разчитате на бърза храна – бургерите и дюнерите не са пълноценен източник на хранителни вещества! Проучванията доказват, че всеки, който разчита на подобен тип храна, за да утолява глада, прибавя най-малко 750 калории към дневния си калориен прием. С такова количество добавени калории, наситени мазнини и тран мазнини, тялото няма как да изгаря мазнини, а точно обратното – ще започне да складира подкожни мазнини, което не е цел на нито един от нас.  Обърнете внимание на рибата и леките меса. Опитайте се да ядете повече сьомга или пиле, за да може да изградите един добър навик, който ще ви откаже от вредните бургери.

 

6.Бирата не е вредна – това схващане е изключително грешно! Изследванията показват, че бирата има неблагоприятно действие върху долната част на корема, като с нейна помощ тялото складира мазнини точно в тази област. Алкохолът под всякаква форма ще допринесе за увеличаване на теглото.

search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение