Пречистването на черен дроб

Публикувано 2020-07-02 17:32:43
Категории Грижа за сърцето , Диети и Отслабване , Здраве за всички , Супер Мъж , Хранене

Пречистването на черен дроб

Пречистването на черен дроб – ключът към здраве и дълголетие!

Защо ни е необходимо пречистването на черен дроб?

Черният дроб е жизненоважен орган от храносмилателната система, който има сериозна роля в метаболизма и още много функции на човешкото тяло. Той е отговорникът за дезинтоксикацията, складирането на гликоген, синтезът на плазмени белтъци и производството на биохимични вещества, нужни за храносмилането, производството на жлъчка. Има кръвотворна и терморегулираща функция, участва активно в обмяната на веществата. След кожата черният дроб е най-големият, морфологично и функционално най-комплексен орган.

Черният дроб се грижи за нашето здраве, затова е редно и ние да се погрижим за неговото. За да му го осигурим е необходимо да правим често пречистване на черен дроб, което ще ни гарантира неговата безупречна работа дълги години! Пречистването на черен дроб е от изключителна важност за нас, защото черният дроб е най-сериозният ни помощник в борбата с токсините, а често сам попада в техния капан.

Черният дроб е единственият човешки орган, който има способността да се регенерира. Това обаче се случва само при определени условия. Важно е да отбележим, че пречистването на черен дроб е способно да стимулира този процес, като по този начин се подобрят осезаемо всички важни функции. Пречистването на черен дроб може да действа както като профилактика, така и като придружаващ метод при лечение на чернодробни заболявания.

Пречистването на черен дроб е от изключително значение, защото той е първата „атакувана“ част от нашето тяло. Докато се опитва да ни предпази от получените по различни начини токсини и химикали, той самият страда заради тях. Затова пречистването на черен дроб е от такова важно значение за нас. Черният дроб не може да изпълнява жизненоважните си функции, ако не е в „най-добрата си форма“!

Черният дроб страда от нездравословния начин на живот, който често водим. Колкото по-нездравословно живеем – от толкова по-сериозно пречистване на черен дроб се нуждаем. Основните дейности, които затрудняват работата на черния дроб и са предпоставка да предприемем стъпки към пречистване на черен дроб са:

 • прием на сериозни лекарства, например антибиотици, при това за продължителен период от време
 • преяждане, неритмично хранене, нездравословна, тежка и мазна храна
 • прием на различни оцветителни, стабилизатори и консерванти с храната
 • консумация на алкохол, особено в големи количества и редовно
 • тютюнопушене
 • недостатъчен прием на вода

Без вече изброените функции на черния дроб нашият организъм не може да оцелее. Колкото повече се грижим за нашето тяло, осигурявайки му често пречистване на черен дроб, толкова по-здрави ще бъдем!

Пречистване на черен дроб Д 1
Пречистване на черен дроб - Вземете от нас!

Как можем да си осигурим най-доброто пречистване на черен дроб?

Вече стана ясно, че нездравословният начин на живот и вредните навици са най-големите врагове на черния дроб. За да минимизираме негативните последици върху здравето ни, нужно е редовно да правим пречистване на черен дроб.

Много хора предпочитат пречистването на черен дроб да се осъществи по възможно най-натурален начин, макар че има и лекарства, които служат точно за това – пречистване на черен дроб и поддържане на функциите му. Но повечето от тези лекарства се изписват с лекарско предписание. Ако не желаем да поемаме излишни количества лекарства – има и други ефективни методи за пречистване на черен дроб.

Нуждата от пречистване на черен дроб е известна повече от няколко века! Затова и не е трудно да предположим, че първоначално пречистването на черен дроб се е правело само с билки. Нито пък е чудно да разберем, че дори и в наши дни хората предпочитат пречистването на черен дроб да се направи натурално.

Все пак обаче напредването на технологиите е улеснило много хората, искащи пречистване на черен дроб. За пречистването на черен дроб са нужни билки, които обикновено се правят на чай или неприятни отвари. Но кой от нас иска при пречистването на черен дроб да се налага да приема големи количества течности със съмнителни вкусови качества? Пречистването на черен дроб днес е по-лесно отвсякога! На пазара вече може да открием всички необходими вещества за ефективно пречистване на черен дроб, при това събрани на едно място – в една капсула! Хранителните добавки, ефективни при пречистване на черен дроб, набират бързо популярност сред хората, решили да бъдат отговорни към здравето си.

Една от най-ефективните за пречистване на черен дроб съставки е магарешки бодил. Той помага за пречистването на черен дроб чрез своите анти-хепатотоксични свойства. Самата билка действа като антиоксидант в клетките на органа, като по този начин осигурява ефективно пречистване на черен дроб. Друга много полезна съставка, която помага за пречистване на черен дроб, е силимаринът. Той се намира в растението бял трън и е изключително полезен в мисията ни за пречистване на черен дроб. Много мощен антиоксидант, който освен всичко друго стимулира производството на нови чернодробни клетки, като по този начин осигурява на тялото едно наистина ефективно пречистване на черен дроб.

Други растения, които помагат на пречистването на черен дроб са цикория, артишок, глухарче. Всички тези билки са отличен помощник при пречистването на черен дроб. Природата ни дава най-добрата възможност за пречистване на черен дроб. Но за да бъде наистина ефективно пречистването на черен дроб, ние трябва да се постараем да избягваме всички вредители – алкохолът, нездравословната храна, цигарите и др. Само при съчетание на превенция и грижа ще си осигурим едно наистина ефективно пречистване на черен дроб.

Пречистване на черен дроб Д 2
Пречистване на черен дроб - Симптоми

Как да разберем, че имаме нужда от пречистване на черен дроб?

Много е важно да споменем, че черният дроб рядко ни „съобщава“ за проблеми. Той почти никога не ни боли и е изключително трудно без преглед да се установят проблемите, свързани с него. Затова и е много важно пречистването на черен дроб – като превенция и поддръжка на доброто му състояние. Все пак, въпреки че болка и тежест в черния дроб рядко се усещат, добре е да следим за някои определени симптоми. Ако ги усетим е добре да отидем възможно най-бързо на лекар и същевременно да започнем сериозно пречистване на черен дроб. Някои от тези симптоми са:

 • умора, особено след обилно хранене
 • депресивни състояния и раздразнителност
 • висок холестерол
 • проблеми със зрението
 • мускулни и ставни болки
 • проблеми с кожата – сърбеж, сухота или акне
 • високо кръвно налягане
 • стомашни и чревни проблеми
 • проблеми с храносмилането и излишните килограми
 • проблеми с кръвната захар

Много от тези симптоми съвпадат с различни заболявания, но ако страдате от проблеми с черния дроб, едно добро пречистване на черен дроб може сериозно да им повлияе. Здравето на този орган е от изключително значение за общото ни здравословно състояние. Затова е добре редовно да правим пречистване на черен дроб, дори и да не ни е известно да имаме проблеми с него.

Пречистване на черен дроб Д 3
Пречистване на черен дроб - Изключително лесно

Пречистването на черен дроб в момента е изключително лесно! Една обикновена хранителна добавка може да осигури ефективно пречистване на черен дроб. От своя страна пречистването на черен дроб ни гарантира здраве, тонус и дълголетие. Всичко, от което се нуждаем за да се наслаждаваме на живота!

Защо ни е необходимо пречистването на черен дроб?

Как можем да си осигурим най-доброто пречистване на черен дроб?

Как да разберем, че имаме нужда от пречистване на черен дроб?

search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение