МАГНЕЗИЙ

Публикувано 2020-03-07 11:12:25
Категории Диети и Отслабване , Хранене

МАГНЕЗИЙ

Магнезий – най-важният, най-полезният и най-необходимият минерал

Къде в тялото ни е необходим магнезий?

В света на химията под името магнезий намираме елемент със символ Mg и атомен номер 12. Срещаният в природата магнезий е блестящо, сиво и твърдо вещество. Магнезий се среща из цялата Вселена, като дори е деветият най-разпространен елемент в нея. На Земята този елемент заема дори по-предна позиция. Заема четвърто място сред земните елементи, веднага след желязото, кислорода и силиция. Магнезий се среща и в морската вода по нашата планета, като е третият най-рапространен разтворен елемент в нея, веднага след натрия и хлора.

Човешкото тяло е една идеална машина, съставена от хиляди различни компоненти. Предвид сериозното присъствие на магнезий в състава на цялата Вселена, не е трудно за нас да предположим, че той неизменно е част и от човешкото тяло. При това – една може би подценявана от повечето хора част. Магнезий е необходим за функционирането на почти всички човешки клетки, а стотици ензими изискват магнезиеви йони, за да изпълняват функциите си. Един от шестте основни макроминерали в човешкото тяло е именно магнезий. Оптималното количество магнезий в човешкото тяло подпомага изграждането на костите, подобрява работата на нервната система. Той е един от най-важните минерали за енергийния метаболизъм в човешкото тяло. Има способността да генерира огромно количество енергия, чрез която всички клетки в човешкото тяло се поддържат и регенерират.

магнезий 1
Магнезий -  Най-полезния минерал!

Магнезият има терапевтични свойства при лечението на различни болестни състояния. Магнезий например се използва при лечение на главоболие, хронични болки, астма, нарушения на съня, при това с отлични резултати. Редовният прием на магнезий гарантира правилното функциониране на клетките в тялото. Освен това пълноценният прием на магнезий може да подобри цялостното състояние на организма, а също така и да ни предпази от сърдечно-съдови заболявания, хипертония, диабет и други сериозни здравословни проблеми. От изключително важно значение за здравето, енергията и доброто настроение на човек, е той да осигури на тялото си необходимото количество магнезий. Чрез допълнителен прием на магнезий можем да сме сигурни, че даваме на тялото си всичко необходимо, за да функционира правилно. Друга важна особеност, на която трябва да обърнем внимание при приема на магнезий, е неговият произход. Висококачественият лесноусвоим магнезий може да бъде този елемент, който да подобри цялото Ви здравословно състояние. Затова изборът на хранителна добавка с магнезий трябва да е внимателен.

Какви са ползите за тялото от допълнителния прием на магнезий?

Има стотици изследвания, свързани с ползите на магнезия върху човешкото тяло. Много хора реално не осъзнават до какви положителни резултати може да доведе допълнителният прием на магнезий. При това не само за лечение на вече съществуващи заболявания, а и за превенция. Дори човек в перфектно здраве се нуждае от високо количество магнезий в тялото си, за да се бори със стреса и предизвикателствата на ежедневието.

Ето няколко от основните ползи, които може да извлечете от приема на магнезий:

 1. Подобрява общото състояние на организма – дори да не страдате от някое сериозно заболяване, което се повлиява добре от приема на магнезий, с него можете да тонизирате цялото си тяло. Без магнезий тялото е неспособно да произвежда енергия. Без магнезий ключови хормони не могат да бъдат синтезирани, като по този начин жизнените показатели на тялото не могат да бъдат контролирани.
 2. Предпазва от остеопороза – проучванията доказват, че допълнителният прием на магнезий допринася за заздравяването на костите и ги предпазва от сериозни заболявания като остеопороза. Магнезият увеличава костната плътност и забързва растежа им. Затова дори при деца е добре да се следи дали количеството на приемания магнезий е достатъчно. Намаленото съдържание на магнезий в тялото може да доведе до следните проблеми с костите:
  • намалена здравина на костите
  • намален обем на костните тъкани
  • стопиране на развитието на костите
  • повишено освобождаване на калий от костите директно в кръвта
 3. Работи за доброто състояние на мускулите – всеки активен спортист е наясно, че трябва да приема достатъчно магнезий, за да се справи с ежедневното натоварване. Дори да не се занимавате професионално със спорт, навярно поне веднъж в живота си сте се сблъсквали с неприятното и болезнено усещане на мускулните крампи. Магнезият е най-важният минерал, който се бори с този проблем. Мускулните крампи са особено често срещани по време на бременност, така че всяка бременна жена трябва да се консултира с лекар и да обмисли допълнител прием на магнезий през този период. Освен това за хората, които желаят да увеличат мускулната си маса е добре да знаят, че приемът на магнезий е от съществено значение за синтезирането на самите мускули.
 4. Предпазва от диабет – едно от най-важните приложения на магнезия е при превенцията на това заболяване и ограничаване на страничните ефекти при наличието му. Той въздейства върху нивата на глюкоза в тялото. Навлязъл в тялото, магнезият активира транспорта на глюкоза в кръвта и подобрява поведението на хормоналните регулатори, като с това не позволява на глюкозата да се „активира“.
 5. Предпазва от депресивни състояния – връзката между дефицита на магнезий и депресията е доказана и е изключително сериозна. Хората, хранещи се с храни с ниско съдържание на магнезий, са в пъти по-предразположени към депресивни състояния, отколкото хората, които приемат достатъчно количество магнезий. Резултатите от всички сериозни проучвания показват, че при редовен прием на магнезий тялото бива предпазено от от симптомите на депресия, което се дължи на повишената енегричност на тялото. С редовен прием на магнезий си гарантирате добро здраве, енергия и отлично настроение!
магнезий 2
Магнезий - Разгледайте при нас!

Как да изберем правилната хранителна добавка, съдържаща магнезий?

Важно е да се отбележи, че тялото ни не синтезира магнезий. Той трябва да дойде осново от хранителните продукти, включени в нашата диета. Предвид забързаното ежедневие и все по-намаляващата по качество храна в световен мащаб, това обаче не е толкова лесно, колкото звучи. Затова е важно да се замислим как да добавим магнезий към диетата си. Най-лесният начин е да приемаме хранителни добавки, съдържащи този толкова важен минерал.

Проблемът при набавянето на оптимални дози магнезий е, че повечето продукти, съдържащи магнезий, не се абсорбират лесно от тялото, като това води до неусвояването и изхвърлянето му от организма. Natrol обаче има решение за този проблем! Natrol High Absorption Magnesium е патентована формула, съдържаща магнезий, който се усвоява на 100% от организма. Natrol High Absorption Magnesium съдържа иновативната форма на магнезий DiMagnesiumMalate, която доказано се усвоява значително по-добре от всички останали форми. Патентованата технология осигурява на тялото възможността за лесна абсорбация на магнезий, като не натоварва допълнително храносмилателната система. Natrol High Absorption Magnesium се предлага в удобна дъвчаща таблетка. Приемат се по 2 таблетки дневно с храна. Таблетката се сдъвква преди преглъщане, като не е необходим прием на вода.

магнезий 3
Магнезий - Вземете от нас!

Недостигът на магнезий може да се познае чрез някои от следните симптоми: обща отпадналост, липса на настроение, спад на имунитета, постоянно гадене или липса на апетит, мусклни крампи и други. Тези състояния се повлияват успешно от допълнителен прием на магнезий, така че не се колебайте да се доверите на Natrol High Absorption Magnesium, за да поддържате тялото си във формата, която то заслужава. Дори да не страдате от нито един от тези симптоми, вече стана ясно, че магнезият е изключително важен за правилното функциониране на почти всички клетки в нашия организъм. Затова е необходимо да се погрижим тялото ни да получава оптимални дози лесноусвоим магнезий. А за да се случи това – нужно е просто да се доверим на Natrol High Absorption Magnesium!

Къде в тялото ни е необходим магнезий?

Какви са ползите за тялото от допълнителния прием на магнезий?

Как да изберем правилната хранителна добавка, съдържаща магнезий?

search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение