Колаген

Публикувано 2020-07-05 17:34:47
Категории Антиоксидантна защита , Диети и Отслабване

Колаген

Колагенът – тайната съставка за здраве, младост и красота!

Какво представлява колагенът и защо е толкова важен за нашето тяло?

Колагенът е основен структурен протеин на съединителната тъкан както в човешкото тяло, така и в телата на почти всички бозайници. Колагенът се състои от аминокиселини, препрелетени по такъв начин, че се образуват тройни спирали от удължени фибрили. Колагенът е главен компонент в хрущялите, сухожилията, ставните връзки, мускулите, както и важна съставна част от костите и зъбите. Въпреки че в най-концентриран вид се открива в тях, той всъщност в част от състава на почти всички органи и тъкани в човешкото тяло. Оптималното количество колаген в тялото гарантира здравето на кожата, костите и сухожилията, а недостигът му може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Колагенът е основният „виновник“ за здравината и еластичността на кожата. С течение на годините тялото започва да произвежда все по-малко количество, което води и до появата на бръчки. Смята се, че след 25-годишна възраст тялото произвежда с около 1.5% колаген по-малко годишно, като процентите се увеличават с напредването на възрастта. Колагенът е верен съюзник на дамите, решили да запазят красотата и младостта на кожата си възможно най-дълго. Редовното снабдяване на организма с тази толкова ценна съставка е най-лесният начин да се борим със следите на времето върху кожата, а освен това да се погрижим и за здравето си!

Колаген 1
Колаген - Незаменим за нашето здраве

Защо често страдаме от недостиг на колаген, как да си го набавим и защо колагенът е незаменим за нашето здраве ?

Вече стана ясно, че естественият колаген в тялото намалява с течение на времето. Но това съвсем не е единственият фактор да изпитваме недостиг. Някои от останалите причини могат да са:

 • неправилно хранене и наличие на големи количества рафинирани храни, захари и трансмазнини в менюто
 • прекалено малко количество на приеманата вода
 • силен и/или продължителен стрес
 • хормонални проблеми
 • често и незащитено излагане на слънце
 • тютюнопушене
 • храносмилателни проблеми

За щастие съществуват начини, чрез които човек може да си набави необходимото количество. На първо място е важно човек да се храни пълноценно и възможно най-здравословно. Храните, богати на витамин С, както и на пролин и лизин, могат да спомогнат за естественото проиводство на колаген в тялото. За да приемате колаген от менюто си, е добре да включите в него храни като сирене, домати, цитруси и риба. Стар и изпитан метод е консумацията на храни, които са богати на желатин, като например костни бульони. Все пак най-сигурният начин да си набавите необходимото количество колаген е чрез хранителни добавки. Така няма да Ви се налага да следите ежедневно дали реално успявате да си осигурите достатъчно количество. Допълнителният прием на колаген осигурява незаменими ползи за тялото. И въпреки това на пазарът има добри и по-добри варианти как да си набавим колаген. Разчитайки на най-новите технологии и най-прецизните изследвание, предлагаме на вниманието Ви Biocell® Колаген!

Biocell® Колагенът представлява уникална комбинация от хидролизиран колаген тип II, хиаулоронова киселина и хондриотин сулфат. Biocell®Колаген има клинично тествана формула, която осигурява максимално усвояване.

Biocell® Колагенът има цялостен подход що се отнася до грижата за здравето на ставите. Той действа не само на хрущяла, но и на сухожилията, връзките и синовиалната течност:

 • поддържа функцията на ставите, укрепвайки хрущяла
 • стимулира производството на синовиалната течност, за да няма търкане между ставите
 • осигурява ставен комфорт и подвижност
 • подпомага възстановяването на хрущялната тъкан
 • предпазва сухожилията при интензивно натоварване

Biocell® Колагенът осигурява градивните елементи на макромулекулен колаген, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат. Biocell® Колагенът е не само с висока бионаличност, но е и биологично активен. Хондроцитите се срещат предимно в хрущялната тъкан и са отговорни за биосинтеза на колаген тип II, хиалуронова киселина и хондроитин сулфат. Колагенът, който се съдържа в патентованата формула Biocell®, доказано стимулира синтеза на колаген тип II, което подпомага възстановяването на хрущялната тъкан. Една от най-важните съставки в Biocell® Колаген е хиалуроновата киселина. В ставите тя играе две основни роли. На първо място действа като ключова структурна молекула при формирането на здрава хрущялна тъкан. Освен това хиалуроновата киселина е основен компонент на синовиалната течност. Синовиалната течност отговаря за добрата лубрикация между ставите и позволява гладкото и лесно предвижване. Проучване показва, че приема на Biocell® Колаген може да увеличи с до 60 пъти нивата на хиалуронова киселина в организма.

Достатъчното количество колаген в тялото може да ни помогне да се справим с много здравословни проблеми, с които се сблъскваме. Освен че влияе добре на нашите стави и сухожилия, колагенът е в състояние да елиминира болката в коленете и гърба. Освен това влияе добре и на сърдечно-съдовата система. Съществуват изследвания, които доказват, че допълнителният прием на колаген може да повлияе върху нивата на тревожност и да подобри качеството на съня. Колагенът влияе отлично и на хората, стремящи се да редуцират теглото си, тъй като може да намали апетита. Освен това забързва метаболизма и помага за натурпването на мускулна маса. Стомашно-чревният тракт също изисква тази незаменима съставка. Недостигът може да срине имунитета на човек, което означава, че с допълнителен прием си осигурявате силна имунна система.

Трудно е да се изредят всички ползи, които човек може да получи от допълнителния прием на тази жизненоважна съставка. Biocell® Колаген гарантира пълно усвояване и оптимална формула, с която лесно и удобно може да се погрижите за здравето си!

Колаген 2
Колаген - Вземете от нас!

Колагенът – съюзник в битката за млада и красива кожа!

Освен да се грижи за здравето, колагенът изпълнява важна роля и за поддържането и подхранването на нашата красота. Използването на Biocell® Колаген гарантира клинично доказани резултати:

 • намалява фините бръчици
 • намалява лющенето на кожата и я хидратира
 • увеличава нивата на колаген тип I
 • подобрява кръвната микроциркулация в тялото

Хиалуроновата киселина също е ключов компонент за поддържането на еластична и хидратирана кожа. Точно затова формулата Biocell® Колаген е обогатена допълнително с хиалуронова киселина. С напредването на възрастта дермалният колаген намалява. Biocell® Колаген предотвратява този процес и доставя тази толкова нужна съставка директно в дермата. Подобрената микроциркулация на кръвта в областта на лицето е изключително важна, защото чрез нея се подхранват клетките с кислород и хранителни вещества, като едновременно с това се отстраняват отпадъците. Точно тези клетки имат функцията да произвеждат колаген, еластин, хиалуронова киселина и други незаменими вещества, които са необходими на кожата.

Колагенът е сред градивните частици на ноктите, зъбите и косата. Затова допълнителниият прием ще се отрази чудесно на тяхната здравина и на външния им вид. Допълнителният прием на колаген може да подобри състоянието на косата, да спре косопада, да заздрави ноктите и да Ви накара да се гордеете с тях!

Все повече хора осъзнават колко е важен колагенът за човешкото здраве и перфектния ни външен вид. Затова той се е превърнал в модерна супер-добавка, рекламирана усилено от огромна част от световните знаменитости. Използвайки Biocell® Колаген ще се убедите в ползите, които тази формула осигурява на кожата и тялото. Всички ние искаме да сме здрави, красиви и млади. А сега имаме съюзник в тази нелека мисия!

Красотата и здравето вървят ръка за ръка, изисквайки от нас непрекъснати грижи. В забързането ежедневие е трудно да следим дали доставяме на тялото си всички необходими за правилното му функциониране хранителни вещаства, витамини, минерали и други елементи. Затова е важно да се насочим към правилните хранителни добавки. Доверявайки се на нас, Вие подарявате на тялото си правилна грижа, здраве и красота!

Какво представлява колагенът и защо е толкова важен за нашето тяло?

Защо често страдаме от недостиг на колаген, как да си го набавим и защо колагенът е незаменим за нашето здраве ?

Колагенът – съюзник в битката за млада и красива кожа!

search
Продукта е добавен в списъка с любими
Продукта е добавен за сравнение