История


Нашата история

 

1980
Елиът Балберт основава Natrol и заема длъжностите Президент, Изпълнителен директор и председател на борда на директорите.


1982
Natrol започва да произвежда хранителни добавки на природна основа за регулиране на теглото.


1983
Natrol разширява продуктовата си гама от хранителни добавки и започва да предлага витамини, минерали, билки и специални формули.


1986
Natrol представя форма на витамин С с висока усвоимост. След допълнителни подобрения, днес формулата се предлага под името Easy- C®. Natrol отбелязва значителен ръст в производството, дистрибуцията и продажбите от края на 80-те години на миналия век до средата на 90-те години.


1995
Natrol пуска на пазара първия си продукт насочен към грижата за съня- Melatonin.


1998
Natrol пуска свои акции на борсата под името “NTOL”. Компанията придобива марката Pure-Gar®.


1999
Natrol придобива марката Laci Le Beau®- функционални чайове и Prolab- компания за спортни хранителни добавки.


2004
Natrol е обявен за „Производител на годината” от списание Nutrition Industry Executive. Компанията отново бележи ръст в производството, дистрибуцията и продажбите.


2006
Natrol придобива марките Nu Hair® и Shen Min®- продукти за възстановяване растежа на косата, както и американските права върху Promensil® и Trinovin®- хранителни добавки специално за жени и мъже.


2007
Natrol придобива марката Medical Research Institute (MRI). Natrol е придобит изцяло от индийската компания Plethico Pharmaceuticals Limited.


2008
Мо Пател председател на Plethico е назначен на поста главен изпълнителен директор на Natrol и така Natrol придобива правата за BioSil®.


2009
Natrol се готви да отпразнува 30-та си годишнина. През всички тези години компанията продължава да произвежда продукти, които да удовлетворяват нуждите на потребителите от качествени хранителни добавки.


2010
Natrol разширява продуктовата си гама, като започва да предлага хранителни добавки с бързо разтворима технология. Компанията продължава да разширява международната търговия и започва да предлага марките си в Югоизточна Азия и Дубай.


2011
Natrol стартира съвместна работа с компанията Vedic Mantra- хранителни добавки на билкова основа по системата Аюрведа и започват да ги разпространяват в студията, където се практикува Бикрам йога.